Kurulumu Tamamladınız, Şimdi Nereden Başlayacağız ?
- Program Parametrelerinden Stok Parametreleri'ne girerek öncelikle alım-satımını yaptığımız stoklara ait marka ve grupları tanımlamalıyız, ayrıca burada bulunan birim ve kdv tanımlarınıda yapmalıyız, Cari Parametrelerine girerek burada da çalıştığımız Carilerin tiplerini ve istiyorsak gruplarını tanımlamalıyız.
- Program Parametrelerinden Günlük Döviz Kurları'na girerek Para Birimleri sekmesine geçip burada işletmemizde kullandığımız para birimlerini tanımlamalıyız. Burada ilk tanımlanan para biriminin temel para birimi olduğuna dikkat ediniz.
- Program Parametrelerinden Depo Tanımları'na girerek mevcut depolarımızı tanımlamalıyız. Tek depomuz bile olsa bunun tanımını yapmamız gerekmektedir.
- Bu işlemlerden sonra Stok Yönenitiminden Stok Tanıtım Kartına gelerek, Stoklarımızın tanıtılması işlemini yapmaya başlayabiliriz.
- Satınalma ve Satış Yönetimi'ne girerek Cari Tanıtım Kartında çalıştığımız satıcı, müşteri, banka gibi carilerimizi tanıtmalıyız. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus asıl iştigal konumuz ile ilgili alışveriş yaptığımız carileri burada tanıtmalıyız. İşletmemizin giderleri ile ilgili olarak alışveriş yaptığımız cariler (örnek tadilat için kullanılan malzemenin alındığı firma, işletmemizde kullanılan sarf malzemelerini aldığımız fima) bu kısımda tanıtılmaz.
- İşletmemiz bünyesinde POS (Kredi Kartı) makinesi kullanıyor isek Program Parametrelerinden Pos Makinesi ve Tahsilat Tipleri Tanımları'na girerek burada bunların tanıtımını yapmalıyız,
- Sıra işletmemizin giderlerini kontrol altında tutmaya yarayan Gider Yönetim Modülünde, Finans Yönetiminin altında bulunan Genel Yönetim ve Diğer Gider İşlemlerinden Gider Grup ve Kalemleri Tanıtım Kartına girip, Giderlerimizin Gruplarını ve kalemlerini işlememiz gerekiyor. Gider gruplarını ve bu gruplara ait gider kalemlerini tamamen işletmenize uygun olarak kendiniz oluşturabilirsiniz.
- Uygulamayı kullanmaya başladığınız anki stoklarınızı Stok Yönetiminin altında bulunan Depo Giriş Fişinden, Carilerinizin durumunu ise Finans Yönetiminin altında bulunan Hesap Açılış Fişinden girebilirsiniz.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra artık irsaliye,fatura,tahsilat,ödeme gibi günlük işlemlerinizi girmeye, ve bunlara ilişkin raporlarınızı almaya başlayabilirsiniz. Bütün bu anlattıklarımız T.İ.Y.O. İnteraktif Eğitim Uygulamasında mevcut olmakla birlikte ilk kullanım aşamasında size yön göstermesi açısından anlatılmıştır.